Winkelmand

Belangrijke tips voor het dragen van fitnesskleding

In deze blog gaan we het hebben over het onderhouden en dragen van fitnesskleding. Lees snel verder en maak gebruik van deze praktische tips.

Kies het juiste materiaal

Let er op dat uw kleding is gemaakt van materiaal dat luchtig zit en ademt. De meeste fitnesskleding is gemaakt van polyester, het droogt namelijk snel en strijken hoeft ook niet te gebeuren. Fitnesskleding van polyester is tevens vocht afdrijvend en daardoor ideaal voor als uw sporttas vol met spullen zit.

Sportkleding van puur katoen kunt u het beste vermijden. Een katoen shirt voldoet meestal wel aan comfort en zit erg prettig, maar houdt tevens ook vocht vast, waardoor het zweet blijft hangen.

Luchtigheid

De meeste sportscholen zijn tegenwoordig voorzien van goede airco, maar toch blijft het vaak warm. Het is dan ook belangrijk dat je niet oververhit raakt en zorgt dat uw lichaam koel blijft. Naast dat het belangrijk is om veel water te drinken, biedt luchtige en comfortabele kleding dus ook uitkomst.

Extra kleding

Een goede warming-up is essentieel voordat u gaat beginnen met krachttraining. Het is handig om een extra trui of vest te dragen tijdens de warming-up, zoals de Striker Ziptop van het merk Jako. Op deze manier zorgt u er namelijk voor dat u snel de juiste lichaamstemperatuur bereikt. Door de warming up zullen uw spieren ‘warmdraaien’ en stabiliteit in uw gewrichten verhogen.

Gebruik geen wasverzachter

Uiteraard is het verstandig om na een intensieve work-out uw fitnesstkleding te wassen, maar doe dit niet met wasverzachter. De resten van wasverzachter zorgen er namelijk voor dat uw sportkleding beschadigd. Maar dat is niet het enige, wasverzachter zorgt er namelijk ook voor dat geuren vast blijven zitten in het materiaal. De heerlijke geur die tijdens het sporten geproduceerd wordt, verlaat de kleding dus niet..