Winkelmand
Groepslessen-BLOG-RS-sportswear.com

De verschillende soorten groepslessen op een rij!

Groepslessen

In onze vorige blog hebben wij het al even kort besproken, namelijk de verschillende soorten groepslessen die je kunt vinden in de sportschool. Vandaag zullen we dieper in op drie verschillende groepslessen, zodat je je na het lezen van deze blog misschien wel direct kunt gaan aanmelden bij een sportschool bij u in de buurt.

 

  1. Bodypump

In deze les begin je de warming-up gelijk met een halster met lichte gewichten. Je maakt korte bewegingen en met verschillende uitvoeringen. De sets die je hierbij uitvoert zullen stap voor stap steeds zwaarder worden. De instructeur pusht je om het uiterste uit jezelf te halen. Als je sterker wordt merk je dit vanzelf, je kan dan namelijk de gewichten zwaarder maken. Je doet oefeningen voor al je spiergroepen met allerlei verschillende gewichten van ligt tot zwaar. De les duurt in totaal 60 minuten en wordt afgesloten met een cooling down.

 

 

  1. Zumba

Zumba is een fitnessprogramma dat is gebasseerd op de Latijns-Amerikaanse dans, zoals samba en salsa. Zumba is net als alle andere lessen een door instructeur geleide workout. Deze groepsles verschilt erg van alle andere workouts, aangezien deze erg gericht is dans in plaats van echt fitness. Zumba is bedoeld om je conditie te verbeteren en tegelijkertijd het vet te verbranden. Ben je op zoek naar een alternatief voor fitness dan is Zumba erg geschikt, om op een leuke manier fit te worden deze zomer.  De lessen duren meestal 60 minuten.

 

  1. Pilates

 

Pilates is de perfecte groepsles wanneer je wilt afvallen, sterker wilt worden en tegelijkertijd wilt ontspannen. Pilates is een low impact les, wat inhoudt dat alle oefeningen op een laag tempo worden uitgevoerd. Hierdoor is de les voor zowel beginners als gevorderden te volgen.

 

Pilates is een trainingsmethode om lichaam en geest in balans te brengen. Het lichaam wordt met precisie, concentratie en controle getraind. Met Pilates train je kracht, stabiliteit en ontspannen worden op een leuke en actieve manier. Tijdens de les worden met name grondoefeningen uitgevoerd voor de buik, rug en bilspieren. Hierdoor zal jij je houding verbeteren en je core sterker maken. De rustige muziek ondersteunt het concentratievermogen en zorgt ervoor dat jij stressvrij de les uit komt. De lessen duren meestal 30 tot 60 minuten.

 

Fitnesskleding

RS-sportswear kan u uiteraard voorzien van de juiste fitnesskleding om zomerfit te worden! Mocht u advies nodig hebben bij het kiezen van de juiste sportkleding, neem dan gerust contact met ons op!