Winkelmand
Harlopen in de lente

Drie handige tips voor hardlopen in de lente

Het is weer lente. Dat betekent: lekker weer om te gaan hardlopen. Neem een goede voorbereiding door de volgende tips goed door te nemen!

Tip 1: warming up

Start niet te snel met rennen, zodat je lichaam aan de warmte kan wennen. Het hardlopen zal vervolgens makkelijker gaan en prettiger aanvoelen. De kans op een blessure zal met een goede warming up aanzienlijk afnemen. De zogenoemde actieve warming up is ideaal voor het hardlopen. De actieve warming-up is erop gericht om de spier- en lichaamstemperatuur te verhogen, door een bepaalde voorbereidende inspanning te leveren. Wat je hierbij zou kunnen doen is het rustig warmlopen afwisselen met enkele explosieve sprints. Zorg ervoor dat de warming-up maximaal een kwartier duurt.

Tip 2: kleding

De temperatuur stijgt en dat betekent luchtige en dunne sportkleding. Zorg voor kleding dat goed ventileert, zodat je lichaam de warmte makkelijk kwijt kan. Sportkleding gemaakt van polyester biedt uitkomt, aangezien deze stof vocht af drijft.  Probeer geen katoenen of zwarte kleding te dragen, want dit absorbeert veel warmte. Kies bijvoorbeeld voor de Active Comfort RN SS.

Tip 3: schoenen

Hoe verleidelijk het ook is om je nieuwe schoenen direct te dragen, het is belangrijk om ze eerst goed in te komen, zo voorkom je dat je blaren of pijnlijke voeten zult krijgen. Het is daarnaast prettig om, net als bij de sportkleding, luchtige en dunne schoenen te dragen. Kies ten slotte ook voor hardloopschoenen dat is gemaakt voor de ondergrond waar je op loopt. Loop je oppervlakken zoals asfalt, kies dan voor een goede zolen die je voeten goede schokdemping bieden. RS-Sportswear heeft een ruim assortiment aan hardloopschoenen voor de lente. Kies bijvoorbeeld voor de Roadclaw 275 V2 met een hoog niveau aan comfort.