Winkelmand

Een stappenplan om deze zomer fit te zijn.

Een stappenplan om deze zomer fit te zijn.

De zomer staat bijna voor de deur en dat betekent dat het tijd wordt om fit te worden. Hieronder staat een stappenplan beschreven om ervoor dat ook u zich fit voelt deze zomer.

 

  1. Cardio VS krachttraining

Als u naar de sportschool gaat, zorg er dan voor dat u zich niet alleen focust op cardio trainingen. Krachttraining is namelijk net zo belangrijk om fit te worden. Het opbouwen van spiermassa zorgt er namelijk ook voor dat uw vet wordt verbrand. Een intensieve training met een combinatie van zowel cardio als krachttraining zorgt voor het beste resultaat.

 

  1. Routine

Zodra je keer op keer dezelfde oefeningen uitvoert, is het begrijpenlijk dat dit op den duur gaat vervelen. Zorg er daarom voor dat je varieert in de oefeningen. Er zijn talloze manieren van bewegen, waardoor het sporten voor u interessant kan blijven. Denk bijvoorbeeld aan crossfit, circuit- en intervaltrainingen of verschillende groepslessen, waaronder yoga, steps, spinning en pilates, hierover later meer in het volgende blog.

 

  1. Voeding

Het meest belangrijke onderdeel van fit worden in de zomer is voeding. Veel beginnende sporters hebben de neiging om weinig te eten zodra ze willen afvallen. Dit is een verkeerde mindset, aangezien het erg belangrijk om bewust met uw voeding om te gaan om op een gezonde manier sneller fit te worden. Er zijn verschillende apps en websites die ervoor zorgen dat u op een handige manier kunt berekenen wat uw dagelijkse eetbehoefte is. Hiermee bent u altijd op de hoogte van wat u dagelijks kunt eten.

 

  1.  Stress

Als laatste belangrijke factor om fit te worden is het voorkomen van stress. Zorgen en stress kunnen behoorlijk in de weg zitten. Zodra u ’s nachts wakker ligt, resulteert dit in een minder fit gevoel de volgende dag. Bent u een piekeraar? Zorg er dan voor dat u ’s avonds de dingen die u bezig houdt noteert, zodat u met een gerust hart kunt slapen en de volgende dag weer met een fris gevoel aan de slag kunt.