Winkelmand
Hardlopen in buitenlucht craft

Hardlopen

Hardlopen

Hardlopen is leuk en voor iedereen! U ziet hardlopers overal, maar of u nu hardloopt voor uw ontspanning of in wedstrijdverband, wij geven u graag een aantal tips en adviezen zodat u het maximale uit uw training of ontspanningsloop kan halen.

 

Begin rustig

Veel hardlopers willen direct te veel en dit kan leiden tot vervelende blessures. Vaak word gedacht dat korte trainingen geen zin hebben. Dit is natuurlijk niet waar, hoe kort de training ook is, het heeft altijd een positief effect op uw conditie. Doe het vooral de eerste 2 maanden rustig aan en voorkom blessures.

 

Doel stellen

Het is belangrijk om haalbare doelen te stellen. Niets motiveert minder door doelen te stellen die nooit behaald kunnen worden en dus onrealistisch zijn. Vraag ook andere hardlopers en vrienden als u twijfelt of u doelen realistisch zijn. Als u langere afstanden gaat hardlopen kan dit erg zwaar worden. Dit zal op langere termijn minder zwaar worden.

 

Hardloopschoenen

Zorg voor goede hardloopschoenen. Laat u goed adviseren in een speciaalzaak over de voor u juiste hardloopschoenen. Verkeerde hardloopschoenen zorgen voor nare blessures en kunnen snel het plezier in hardlopen wegnemen. Elke voet is anders en vragen om andere schoenen. Ook de ondergrond waarop u hardloopt is hierin belangrijk. Specialisten kunnen u hier uiteraard een passend advies over geven.

 

Hardloopkleding

Goede hardloopkleding is belangrijk voor een goed motivatie. Uiteraard mag de kleding u niet belemmeren in uw training. Zorg dat u veel elke weersomstandigheid een juiste outfit heeft. Belangrijk is dat u zich vooral prettig voelt in hardloopkleding

 

Bij Rs-sportswear helpen wij u graag om een juiste keuze te maken als het gaat om hardloopkleding. Uiteraard helpen wij u ook graag verder als het om andere sportkleding gaat. Wij hebben een groot aanbod aan sportkleding. Wist u dat u bij ons ook uw hardloopkleding kan laten bedrukken? Erg leuk als u met een groep samen hardloopt of als u meedoet aan een hardloopwedstrijd. Neemt u snel contact met ons op voor meer informatie.