Winkelmand
kleding voor mudrun en obstacle run

Hoe kun je trainen voor een Mudrun of Obstacle run?

Hoe voorbereiden voor een Mudrun of Obstacle run?

 Je hebt de knoop doorgehakt en meld je aan voor je eerste Mudrun of obstacle run. Nátuurlijk is dit erg spannend en heb je vast een heleboel vragen! Wat kan je verwachten? Hoe train je voor een mudrun? Wat moet je aantrekken en heb je wellicht speciale schoenen nodig? Natuurlijk willen we jullie graag verder helpen met de voorbereidingen! Lees daarom snél deze blog en kom van alles te weten over hoe jij je het best kunt voorbereiden voor je Mudrun of obstacle run!

 

Hoe train je het best voor je Mudrun/obstacle run?

Natuurlijk is een goede voorbereiding erg belangrijk wanneer je deelneemt aan een mudrun/obstacle run. Ook al ben je een expert in het nemen van obstakels, is het verantwoord om een goede voorbereiding te nemen. De basis van de gehele run is natuurlijk: conditie. Conditie is het allerbelangrijkste tijdens de run. Tijdens het hardlopen in de run heb je een goede conditie nodig, maar ook voor het nemen van de obstakel zelf is een goede conditie vereist. Gebruik daarom hardloopschema’s die bij jou passen! Een intervaltraining is daarnaast ook erg handig. Naast een goede conditie is kracht ook erg belangrijk. Deze kracht heb je echter niet alleen nodig in je armen zoals de meeste sporters denken. Net als je bovenlichaam is de kracht in je onderlichaam (bijvoorbeeld je benen) érg belangrijk! Deze kracht helpt je bijvoorbeeld bij het lopen en het springen over muurtjes. Om deze kracht te trainen kun je gebruik maken van verschillende trainingen zoals: survivaltraining, Crossfit en bootcamps.

 

Wat is de beste outfit voor een obstacle run/mudrun?

Naast een goede conditie moet je natuurlijk óók een goede outfit hebben. Er zijn wel degelijk sportkleren die je prestaties verbeteren. Draag een hardloopbroek die veel bewegingsvrijheid heeft en daarnaast bescherming biedt. De meeste deelnemers van een mudrun/obstacle run dragen óók in de zomer een langere broek net over de knieën. Zij doen dit omdat je wellicht tijdens de run op je knieën moet tijgeren! Het is dan natuurlijk niet fijn als al die steentjes of scherpe dingen in je knieën gaan zitten.

Bij Rs-sportswear hebben wij natuurlijk dé beste sportbroeken voor een obstacle of mudrun! Neem bijvoorbeeld de AR/C 3QTR sportbroek van Inov8. Deze broek is uitgekomen als beste in de test van hardloopbroeken! Deze broek versloeg andere sportbroeken in het Trail Running magazine. Natuurlijk heb je ook een bijpassend top nodig. Hierbij is het belangrijk om géen katoenen shirt te dragen! Dit zorgt ervoor dat je nat en koud blijft en er overal zand in blijft zitten.

Welke sportschoen is perfect voor mudruns/obstacle runs?

Naast een perfect boventop, heb je ook goede sportschoenen nodig. Je kunt ervoor kiezen om je hardloopschoenen aan te trekken. Echter zijn er ook speciale mudrun en obstacle schoenen. Neem snel een kijkje in ons uitgebreide assortiment aan mudrun en obstacle sportschoenen! Deze schoenen zijn niet te zwaar, bieden veel grip en voeren snel water af als je door de modder bent gegaan! De Mudclaw 275 van Inov8 is een van de beste sportschoen als het gaat om mudruns.

De schoen helpt trailrunners en obstakelrunners snel te reageren op de veranderingen van de ondergrond. De buitenzool is flexibel en vormt zich om obstakels. Kortom: de perfecte keuze als je binnenkort deelneemt aan een mudrun/obstacle run! Naast de Mudclaw 275 is de X-Talon 212 ook zeer geschikt. De X-Talon 212 is de beste keuze voor topsporters die snel off-trail willen rennen. Een snelle en beschermende schoen die consistente grip biedt op zachter, losser terrein. Bekijk nu snel het uitgebreide assortiment aan sportschoenen en sportkleding voor mudruns en obstacle runs! Veel plezier en succes met de trainingen en voorbereidingen op de mudrun/obstacle run!