Winkelmand
montferland run

Montferland Run

Het is bijna zover: de Montferland Run!

Nog maar een paar maandjes wachten en dan staat hij weer op het programma: de Pfixx Solar Montferland Run! De Montferland run is een hardloopwedstrijd van 15km. De start en finish bevinden zich in de mooie stad  ’s-Heerenberg. De deelnemers lopen door verschillende landschappen en verschillende dorpen. Ze lopen door heuvelachtige en bosrijke landschappen en komen onderweg de dorpen Beek, Zeddam en Stokkum tegen. De hardloopwedstrijd wordt sinds 1996 jaarlijks op de eerste zondag van December gehouden.

Parcours van de Montferland Run

Het parcours van de Montferland Run is erg veelzijdig en daarom ook zeer interessants voor alle hardlopers. Het parcours bestaat uit 1 ronde en gaat door het Montferlandse Bos. Bij de Peeskes Bult is er zelfs een hoogteverschil van 42 meter. De start is dichtbij het kasteel Huis Bergh en eindigt voor het gemeentehuis. Aan de eerste editie deden er in totaal 325 hardlopers mee, terwijl er in 2015 zelfs 4300 deelnemers mee. Dit geeft natuurlijk ook aan hoe populair de Montferland run is! Het parcoursrecord liggen voor de mannen en vrouwen dicht bij elkaar. Bij de mannen is het record 42.25 en bij de vrouwen 48.32. Het wordt dit jaar dus weer erg spannend of er een deelnemer dit record over gaat nemen!

Voorbereiden op de Montferland Run

Natuurlijk is het belangrijk om je goed voor te bereiden op de Montferland Run. De belangrijkste dingen die je moet doen voor een hardloopwedstrijd is: de juiste spullen hebben, juiste voedingsschema en natuurlijk fit zijn. Om een goed resultaat neer te kunnen zetten heb je goede hardloopschoenen nodig. Deze schoenen moeten geschikt zijn voor het hardlopen. Dat houdt in: genoeg grip, comfortabel en stevig.

Bent u nog opzoek naar goede hardloopschoenen? Bij RS-sportswear hebben we een uitgebreid assortiment aan hardloopschoenen voor heren en dames. Naast goede schoenen is voeding ook erg belangrijk. De laatste week voor de wedstrijd moet je goed en gezond eten. Neem bijvoorbeeld genoeg repen en drink de juiste energiedranken. Bij een goede voorbereiding hoort ook het klaarleggen van je sportspullen. Zeker een dag voor de wedstrijd is het handig om alles alvast klaar te leggen, zodat je die stress niet op de wedstrijd dag zelf hebt. Neem daarnaast ook alvast de route door die je gaat lopen!

Trainen voor de Montferland Run

Wellicht wel het allerbelangrijkste om te doen voor een hardloopwedstrijd is trainen. Meedoen aan een hardloopwedstrijd is meestal afzien. Wanneer je een goed resultaat wilt behalen, is het verstandig om zeker een half jaar elke week minstens 2x te trainen. Natuurlijk hangt dit van je persoonlijke fitheid af. Probeer of je naarmate de wedstrijd nadert, je harder kan lopen als normaal. Echter is het niet verstandig om een week van tevoren je helemaal kapot te trainen. Neem voldoende rust en bereid je goed voor. Dus erg belangrijk voor de Montferland Run: goede voorbereiding, goed trainen en goed materiaal. Bent u op zoek naar een sportoutfit of hardloopschoenen? Neem snel een kijkje in ons assortiment. RS-sportswear wenst alle deelnemers van de Montferland Run veel succes en plezier!