Winkelmand
sportkleding in verschillende maten en kleuren

Sporten in de zomer

Sporten in de zomer

De maand augustus is aangebroken! Dit betekent doorgaans de warmste tijd van het jaar (ja, nóg warmer dan de aflopen weken). Natuurlijk ben je het hele jaar bezig geweest om je lichaam ‘summer-proof’ te krijgen. Door de extreme hitte ervaren we vaak motivatieproblemen om te gaan sporten. Echter, nu is hét moment de zomer-luiheid tegen te gaan en ervoor te zorgen dat je lichaam in shape blijft. In deze blog kun je een aantal handige tips vinden om het maximale resultaat te halen uit jouw zomersessies! Welke sportkleding is efficiënt met deze hitte? Hoe vaak moet ik drinken? Kan ik minder lang sporten door de hitte? RS-sportswear helpt je graag op weg!

 

4 tips voor het sporten in de zomer

Tip 1! RS-sportwear adviseert alle sporters: drink voldoende! Het meest belangrijke (echt waar, dit wordt vaak vergeten) voor tijdens het sporten in de hitte is vocht binnenkrijgen. In de zomer zweet je meer dus moet je dit vochtverlies aanvullen met voldoende drinken. Neem dus écht altijd een flesje water of sportdrank mee tijdens de training om jouw lichaam goed in shape te krijgen!

 

Tip 2! Het goed plannen van je ‘summer-workout’! Het is natuurlijk niet verstandig om in de brandende zon of op het heetst van de dag je workout te plannen. Kijk daarom van tevoren op welk moment van de dag het koelst is. Zo bescherm je je lichaam tegen extreme hitte. Want je wilt natuurlijk niet je ‘summer-workout’ moeten onderbreken doordat het te warm is!

 

Tip 3! Het aanpassen van je trainingsschema en het goed luisteren naar je lichaam. Bij temperaturen zoals 30 graden (of zelfs nóg warmer in deze dagen) is het verstandig om goed te luisteren naar je lichaam. Krijg je het gevoel dat je het trainingsschema niet aan kan? Pas dan je trainingsschema aan zodat je je niet na de tijd beroerd voelt. Luister dus goed naar je lichaam om je goed te blijven voelen tijdens het sporten!

 

Last but not least Tip 4! RS-sportswear adviseert alle sporters: kies de juiste kleding!  Het is zeer belangrijk dat je de juiste sportoutfit kiest die bij jou past. Je wilt er natuurlijk wel ‘on point’ uitzien als je begint met je workout! Als je tijdens het sporten snel warm krijgt kies dan niet voor een strak T-shirt die weinig vocht transporteert. Kies dan eerder voor een luchtige outfit, zodat je comfortabel kan sporten. RS-sportswear wilt natuurlijk niet dat jullie het te warm hebben tijdens het sporten. Wij helpen je graag verder bij het kiezen van je ‘summerproof’ sportoutfit dus kijk snel in ons uitgebreide assortiment aan sportkleding!

Welke sportkleding draag je in de zomer?

Je wilt altijd dat je sportoutfit sportief is maar ook trendy. Natuurlijk proberen de meeste (helaas, sommige niet) sportscholen je af te koelen met een heerlijke verfrissende airconditioning. Maar ook in deze sportscholen is het verstandig om luchtige kleding te dragen! En ja, ook voor de buitensporters onder ons is dit aan te raden. Kies daarom voor een T-shirt die goed vocht transporteert en je koel houdt tijdens het sporten! Zo is ervoor zowel mannen als vrouwen: de tanktop. Een tanktop zorgt voor een betere luchtstroom en maximaal comfort tijdens het sporten op warme dagen. Wij als RS-sportswear zijnde willen natuurlijk dat jullie tijdens alle ‘summer-workouts’ er trendy én luchtig bijlopen. Daarom bieden wij een uitgebreid assortiment aan tanktops aan!

 

Maar  je outfit is niet compleet zonder een leuke top! Tijdens het sporten onder warme weersomstandigheden is het handig dat de short vocht rechtstreeks transporteert naar het oppervlak van de stof. Hierdoor droogt de short snel, zorgt het voor afkoeling en voor een aangenaam lichaamsgevoel tijdens het sporten! RS-sportswear biedt verschillende shorts aan die al deze eigenschappen hebben. Merken zoals JAKO, INOV8 en Craft bieden al deze eigenschappen aan. RS-sportswear biedt al deze merken aan die je ‘summeroutfit’ echt afmaakt. Wil je ook jouw ‘Summeroutfit’ shoppen? Kijk dan snel op RS-sportswear.com